duminică, 13 aprilie 2014

omleta rulata cu branza - omellete au fromage


Buunn.
Pentru ca sotului si degustatorului meu ii place proiectul de a gati frantuzeste dupa cartea Juliei, am purces la reteta numarul 2, care e cam la fel ca prima dar cu branza. Simplu nu? Ei bine nu. Aceasta omleta a fost rumenita la gratar:::))).
Ingrediente
3 oua, sare, piper, o lingura de branza rasa (parmezan sau cascaval), o lingura unt.
Se bat ouale pana se amesteca albusul cu galbenusul fara sa devina spumoase. Se adauga sare, piper.
Se pune intr-o tigaie untul si se topeste la foc mare. Tigaia trebuie sa fie mare si cu maner lung. Cand incepe sa se topeasca untul se invarte tigaia avand grija sa acoperiti cu unt si marginile tigaii.
Cand untul s-a topit complet si incepe sa prinda culoare se toarna ouale. Se lasa 2 sau 3 secunde (pana coaguleaza pe fundul tigaii). In acest moment se adauga branza, iar apoi se prinde coada tigaii cu ambele maini cu degetele mari in sus si se inclina tigaia cam la 20 grade, unghi cu flacara. Se impinge si se trage tigaia viguros astfel incat omleta sa ajunga pe marginea indepartata a tigaii. Se continua miscarea pana ce omleta se contureaza. Cand s-a copt se mai lasa 10 secunde sa se rumeneasca pe fund. Se unge cu putin unt si se presara branza.
Se pune tigaia la gratarul electric si se rumeneste 1-2 minute.
A fost foarte gustoasa cu o crusta crocanta si miez pufoa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu