Aperitive

luni, 12 mai 2014

Quiche au fromage - tarta cu branza

Reteta de baza este Quiche Lorraine - o tarta specific frantuzeasca preparata dintr-un aluat rapid (faina si unt) si o umplutura de ou si lactate (smantana sau lapte). este perfecta pentru o cina usoara sau un mic dejun copios 

Continuare...

duminică, 13 aprilie 2014

Omleta rulata cu branza - omellete au fromage

Pentru ca sotului si degustatorului meu ii place proiectul de a gati frantuzeste dupa cartea Juliei, am purces la reteta numarul 2, care e cam la fel ca prima dar cu branza. Simplu nu? Ei bine nu. Aceasta omleta a fost rumenita la gratar:::))).

Continuare...


sâmbătă, 12 aprilie 2014

Omleta rulata cu verdeata - omellete aux herbes


Incep cu o recomandare. Un film care mi-a mers la suflet si stomac:  julie&julia . TREBUIE sa vedeti filmul.
Continuare...



miercuri, 27 iunie 2012

  Găina cu ouăle de aur




Dacă v-aţi plictisit de clasicul mic dejun vă invit la ceva special.
Nu-i aşa că arată apetisant?
  Continuare ->




duminică, 11 martie 2012

  Finger food




Continuare ->







sâmbătă, 10 martie 2012

  Baghete salami




Ingrediente: o foaie de aluat foitaj, 200g salam feliat subțire, 100g cașcaval, 100g ketchup, o lingură oregano.
 Continuare ->




duminică, 11 martie 2012

  Chec aperitiv


Ingrediente: 3 legături de ceapă verde, 4 ouă, 200 g cașcaval, 300g șuncă presată, 4 linguri făină, 1 plic praf de copt
Continuare -> 





duminică, 11 martie 2012

Pastramă de porc

 


Ingrediente: un mușchi de porc, 1l supă de legume, o lingură de boia dulce sau iute, piper, sare, dafin, boabe de muștar, 2 căței de usturoi.
Continuare ->






duminică, 19 februarie 2012

  Acadele de pui cu andive



Ingrediente: 10 aripi de pui, 3 andive, o ceapa roșie, 3 linguri făină, 3 linguri pesmet, 1 ou, sare, piper, ulei de floarea soarelui.
Continuare ->





duminică, 11 martie 2012

  Bulete de cașcaval


Ingrediente: 150g cașcaval, 150g făină, 2 ouă, 100 ml apă, 80g unt, sare.Se răzuiește cașcavalul.
Continuare ->






duminică, 11 martie 2012

  Bile asortate de brânză




Ingrediente: 200g telemea de oi, 200g brânză de vaci
Continuare ->





miercuri, 25 ianuarie 2012

  Rulouri crocante de pui



Ingrediente: 2 piepți de pui, 300g ciuperci feliate și opărite, 8 felii de brânză topită, 100g unt, 100g făină, 100g pesmet și 2 ouă.
Continuare ->









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu